Novi kratki naslovi na volimdokumentarce.net – ‘Babajanja’ & ‘Bosanski Brodvej’

Novi kratki naslovi iz Restartove produkcije – nagrađivanja ‘Babajanja’ redatelja Ante Zlatka Stolice i ‘Bosanski Brodvej’ redateljice Jasmine Beširević, od četvrtka, 30. studenog su dostupni online na platformi volimdokumentarce.net.

‘Babajanja’ je kratki esejistički dokumentarac s elementima horora. Vraćajući se u prošlost, narator pokušava pronaći misterioznu ženu koje se plašio kao dječak. Prekapajući po sjećanjima, snovima i zaboravljenim horor filmovima, nastoji otkriti tko je ona i gdje se danas nalazi. U istragu uključuje obitelj, rodbinu, stanovnike sela. Nitko od njih nije posebno raspoložen da pomogne, ali prikupljajući sve više podataka o njoj, narator je sve bliže tome da je konačno susretne.

‘Bosanski Brodvej’ prati šesnaest mladih glumaca odabranih sudjelovati u brodvejskom mjuziklu kojeg etablirani američki umjetnici postavljaju u Bosni i Hercegovini. Mnogi od njih sanjaju o karijeri izvan ovih prostora i svi kreću u probe s velikim entuzijazmom i očekivanjima. Međutim, kako se bliži premijera, njihovo raspoloženje se mijenja jer postaju svjesni da ih čeka povratak  u „običan“ život.